Vernieuwing winkelcentrum Arena ‘s-Hertogenbosch

Na jarenlang intensief gebruik wordt winkelcentrum Arena in ’s-Hertogenbosch vernieuwd. Eigenaar Aberdeen European Balanced Property Fund wil het winkelcentrum toekomstbestendig maken en investeert ruim 2 miljoen euro in een kwaliteitsverbetering. Medio februari 2015 wordt het startsein gegeven voor de verbouwing.

Tijd voor een facelift

In samenwerking met ontwerpbureau Blom & Moors werkte VOCUS het concept uit om de uitstraling van het winkelcentrum te verbeteren. De hoofdentree wordt voorzien van grote, transparante puien die de winkels op afstand goed zichtbaar maken. Daarnaast worden er nieuwe natuurstenen gevels geplaatst, wordt de natuurstenen vloer vervangen en wordt de verlichting aangepast.

Enkele archeologische vondsten, die destijds gevonden zijn bij de bouw van het winkelcentrum, zullen permanent op het binnenplein worden tentoongesteld. De vitrine hiervoor wordt ingebouwd in een grote leeftafel met banken.

Verbouwing in de zomer gereed

Het Arena-complex is in 1998 gebouwd en bestaat uit een ondergrondse parkeergarage, een winkelgebied verdeeld over 2 lagen met daarboven appartementen. Het heeft een oppervlakte van ruim 12.000 m2. In de zomer van 2015 zal de totale verbouwing gereed zijn en kan het winkelend publiek genieten van de vernieuwde Arena.