Shopping centre renovation, Het Stroinck

Sustainable and connecting element in the neighbourhood

After intensive renovation, sustainability efforts and expansion, this 1980s shopping centre in Enschede is once again an attractive place for shoppers. For longer stays as well as everyday shopping. A new layout has given the building has a fresh look and more structure. The renovated façade creates unity and peace and, thanks to the materials used, connects well with the green surroundings and the adjacent Stroinckslanden neighbourhood. By simultaneously renovating the indoor and outdoor space, a natural transition has been created between the inside and outside. Additionally, a significant leap has been made in terms of sustainability.

 

Client: WP Retail Invest
Location: Enschede
Completed: 2019 / 2020