Duurzame villa in houtskeletbouw

Rondjes lopen in je eigen huis

Bij deze vrijstaande villa in Werkhoven bepalen zichtlijnen de indeling en ligging. Het trappenhuis vormt het hart, een centrale as met entree, vides, trappen, gang en loopbruggen. Het is de ‘knip’ in de woning waar kelder, woonkamer, eetkamer, keuken, speelhoek, slaapkamer en badkamer als het ware omheen draaien. Deze dwarsas vormt een zichtlijn die haaks staat op de zichtlijn naar de molen en tegelijkertijd een ander zicht geeft op het natuurgebied aan de voorzijde.

Het is ook een woning met een spanningsveld tussen openheid en geslotenheid. De begane grond met veel glas en horizontale ramen, op de eerste verdieping domineert de bakstenen gevel. Bijzonder is dat het gebouw een warmtepomp heeft en duurzaam gebouwd is in houtskeletbouw.

lees verder
Opdrachtgever: particulier
Realisatie: 2006
Locatie: Werkhoven