Rabobank Huizen

Duurzaam en multifunctioneel kantoorpand

In Huizen is de vestiging van Rabobank Noord Gooiland compleet gerenoveerd. Het oude gebouw paste meer niet in het straatbeeld en maakte een gesloten indruk. Nu zorgt een centrale, transparante entree en de toepassing van veel glas voor een open uitstraling. Het bestaande pand is qua structuur en casco behouden, daarbinnen heeft het gebouw een invulling gekregen die helemaal voldoet aan de eisen van deze tijd waarin het nieuwe werken centraal staat.


Omwonenden zijn intensief bij het ontwerp betrokken en een speciaal projectteam heeft zich bezig gehouden met verantwoorde keuzes ten aanzien van verlichting, verwarmingsinstallaties en rendement. Het pand is volledig geïsoleerd en voorzien van ledverlichting. Door het natuurlijke sedum dak te combineren met zonnepanelen wordt meer stroom opgewekt. Het vele, speciaal getint en zonwerend glas dat is toegepast, zorgt voor een natuurlijke, goed gereguleerde verwarming van het pand.

lees verder
Opdrachtgever: Rabobank Noord Gooiland
Realisatie: 2015
Locatie: Huizen