Badhuis Hilversum

Wonen in een rijksmonument in Dudokstijl

Op steeds meer plekken staan bijzondere panden leeg. Zo ook dit uit 1920 stammende volksbadhuis van de hand van architect Dudok.  In 2018 hebben wij dit rijksmonument getransformeerd tot een dubbel woonhuis in nauwe samenwerking met de Monumentencommissie van gemeente Hilversum. De oude structuur is grotendeels teruggebracht, waarbij het oude Bleekveld is omgetoverd tot een ruimte en lichte woonkamer met glazen dak. Het badhuis heeft typische stijlkenmerken als oude tegeltjes, gemetselde gevels, een grote schoorsteen en sterke bouwmassa’s met een gesloten karakter. Met robuuste openingen en doorkijkjes met zichtlijnen voegen we nieuwe stijlelementen toe. Het pand is tegelijkertijd verduurzaamd met onder meer zonnepanelen, een WTW installatie, vloerverwarming en een warmtepomp.

 

Opdrachtgever: consortium van particulieren
Locatie: Hilversum
Realisatie: 2018