06 november 2017

Als architectenbureau zijn we dagelijks bezig met het maken van goed doordachte ontwerpen die mens, gebouw en omgeving met elkaar verbinden. We doen dat voor een groeiend aantal professionele (inter)nationale opdrachtgevers. Om die groei en de ambities van ons architectenbureau verder vorm te geven is Michael Noordam dit jaar partner geworden bij VOCUS.

Michael is sinds 1 juli 2016 bij VOCUS werkzaam en is mededirecteur van VOCUS. Met deze stap wordt de continuïteit van de onderneming versterkt en kunnen we ons verder specialiseren als architectenbureau binnen de thema’s duurzaam bouwen, binnenstedelijke opgaven, retail, woningbouw, utiliteitsbouw en scholen. Ons team is dit jaar tevens uitgebouwd met een flink aantal nieuwe medewerkers. 

Vanaf het begin van zijn carrière in 1997 heeft Michael zich ingezet voor duurzaam bouwen bij verschillende toonaangevende bureaus, waarvan de laatste 11 jaar bij RAU. Hij heeft in die twintig jaar in binnen- en buitenland veel duurzame en energiezuinige projecten gerealiseerd. Zijn kennis heeft hij altijd ingezet voor zowel kleinschalige trajecten als meer complexe en grote vraagstukken.

Bob en Michael kennen elkaar al een aantal jaren persoonlijk en Bob was onder de indruk geraakt van zijn diepgaande kennis over duurzaam bouwen en de wijze waarop hij die inzet als architect en sparringpartner. "We hebben gemerkt dat we elkaar aanvullen op tal van vlakken. Ik zie hem als een gedreven vakman en een echte verbinder. Michael en ik delen de passie voor het realiseren van ‘schone gebouwen’. Zijn enthousiasme over dit onderwerp werkt aanstekelijk. Michael heeft zich het afgelopen jaar bewezen als een grote aanwinst voor ons kantoor en onze opdrachtgevers."