Moderne villa

Nieuw leven voor een vervallen jaren ‘50 bungalow

Waar ooit aan de Boslaan in Vught een vervallen jaren ’50 bungalow stond, staat nu een moderne villa met garage, atelier, extra slaapkamers en een vergrote woonkamer. Fraai gelegen aan een bospad dat langs het huis loopt. De villa heeft een bijzonder scharnierpunt waardoor vanuit een groot deel van de woning contact is met buiten. De crux van het ontwerp zit dan ook in deze hoekverdraaiing, die ook duidelijk zichtbaar is in de plattegrond. Vanaf de buitenzijde zorgt dit bovendien voor een bijzondere compositie, waar de verschillende volumes in elkaar grijpen. Een midden corridor met lichtkokers zorgt voor veel daglicht in de gang. De villa doet mediterraan aan. Met wit gestucte gevels in combinatie met natuursteen, naturel hout en grove Zuid-Europese natuursteen blokken bij de entree. De dikte van de natuurstenen muren bepaalt ook de proporties van het huis.

Opdrachtgever: particulier
Realisatie: 2002
Locatie: Vught