Clubhuis hockeyclub Eemvallei

Stoer en luchtig, met riant uitzicht over de velden

Bij het ontwerp voor het clubhuis van HC Eemvallei zijn we bewust afgeweken van het oorspronkelijke vlekkenplan. Niet ingeklemd tussen parkeerplaats en velden, maar in een uithoek van het perceel waardoor er een riant uitzicht over de velden ontstaat. Een stoer en luchtig gebouw. Het zwevend dak met transparante tussenlaag rust op een massieve, gesloten sokkel. De perfecte plek voor kleedruimtes en opslag. Een sportclub heeft vaak een beperkt budget, daarom is gekozen voor eenvoudige materialen: steen met horizontaal lopende voegen voor de sokkel en glas met hout voor de opbouw. Het groene interieuraccent geeft de binnenzijde een frisse kleur en is een knipoog naar de clubkleuren. Het terras gaat over in een grote, brede trap die als een informele tribune overzicht biedt over het hockeyveld.

 

Opdrachtgever: Hockeyclub Eemvallei
Realisatie: 2008
Locatie: Amersfoort