Winkelen en werken op de Leidsestraat

Optimalisatie van winkel- en kantoorruimte

Door de beschikbare ruimte van dit pand, een kleine winkel met bovengelegen kantoren, te optimaliseren is meer winkelruimte gecreëerd en in feite een geheel nieuwe winkel gerealiseerd. De grootste winst lag in het creëren van een tweede winkellaag door het pand te ontdoen van onbenutte, bestaande tussenverdiepingen.

De creatieve en constructieve mogelijkheden van dit zes bouwlagen tellende pand, gelegen aan de drukke Leidsestraat in Amsterdam, waren beperkt door de kleine, smalle plattegrond. Het winkeloppervlak op de begane grond is niet alleen verruimd maar ook meer één geheel door het verplaatsen van de trap met lift. Hierdoor was er ook ruimte voor een eigen entree en opgang voor de bovengelegen kantoren. VOCUS verzorgde het hele traject, van ontwerp tot vergunning.

 

 

Opdrachtgever: Vastned
Realisatie: 2015