Villa Boslaan

Bussum

‘Het gat van ‘t Spieghel’ noemde een journalist de kuil die was gegraven achter de overgebleven voorgevel. Het zag er ook wel vreemd uit, zo’n restant met daarachter een open bouwput. Het was een oplossing die je eerder in binnensteden verwacht, maar niet hier aan de Boslaan. Toch was de kuil nodig om de gewenste grootte te bereiken voor de opdrachtgever.

Het schattige landhuisje uit de jaren vijftig was namelijk te klein om er een gezinshuis van te maken. Maar er gold ook beschermd dorpsgezicht, wat inhield dat er geen grootschalige uitbreiding mocht plaatsvinden. De oplossing was een grote hoge kelder met enkele flinke koekoeken eraan voor een volwaardig ondergrondse slaapverdieping. Verder een fikse installatieruimte voor de duurzame installaties en een werkruimte. Voor ons gevoel is het huisje terug van weggeweest en heeft het dezelfde maat en schaal. Wel met een flinke uitbouw en groot bijgebouw, maar geen gevoel van ‘uit de toon’.

Lees verder
Opdrachtgever: Particulier
Locatie: Bussum
Realisatie: 2012