Verbouw monumentale villa

Bussum

De markante villa op de hoek Koningslaan - Nieuwe ‘s-Gravelandseweg dateert uit 1910. Het kloeke gebouw is opgetrokken uit metselwerk en heeft grote overstekken, veranda’s en een ruime omliggende tuin met oude bomen en enkele bijgebouwen. De opdrachtgever vroeg VOCUS een plan te bedenken om de woning te renoveren en op eigenzinnige wijze  te transformeren met gevoel voor oude en nieuwe elementen. De samenwerking tussen opdrachtgever en architect heeft geleid tot een spannend huis vol verhalen en keuzes.

In onze aanpak hebben we moderne materialen - zoals geschuurd beton, naturel hout en stalen puien met glas - gecombineerd met klassieke architraven, ornamenten en oude muren. We wilden een nieuwe start maken in het huis, zonder retro-gevoel en met naturel materialen en kleuren. We vonden het essentieel dat het licht vrij spel kreeg in het huis, vandaar dat gekozen is voor een nieuwe indeling met trappen, glaspuien, kozijnen, deuren. Ook de installaties zijn vervangen. Het huis heeft  een duurzame warmtepomp met bodemwarmte (WKO).

Wij waren als architect verantwoordelijk voor het gehele proces van schets tot oplevering. Inclusief contractvorming en oplevering.

Lees verder
Opdrachtgever: Particulier
Locatie: Bussum
Realisatie: 2012