AH XL, Leeuwarden

In Leeuwarden is in nog geen vier maanden een vernieuwde Albert Heijn XL opgeleverd, enkele dagwinkels en een nieuwe Aldi. Onze ingreep was gericht op het naar boven halen van het oude lijnenspel dat in het oorspronkelijke gebouw te zien was. Kenmerkend is de hoge entreepartij met glaspartijen en de grote hal die daarachter ligt. De nieuwe layout integreert op slimme wijze de Aldi in het gebouw. Met het nieuwe ontwerp voor het parkeerterrein is de logistiek verbeterd en sluit alles goed op elkaar aan. En de toegang is laagdrempeliger. Voor de geveltransformatie werd ClickBrick en aluminium ingezet. Dit circulaire materiaal wordt droog aan de gevel gemonteerd. De stenen zijn over een aantal decennia weer eenvoudig te gebruiken.
Opdrachtgever Ahold Real Estate
Locatie Leeuwarden
Realisatie 2020